Яйця фаршировані з картоплею
Фаршировані яйця – унікальна страва, яку можна приготувати практично з будь-яких інгредієнтів. Для начинки яєць можна використовувати практично будь-які інгредієнти – це дає величезну різноманітність рецептів фаршированих яєць та широку гаму смаків цієї простої страви. За цим рецептом можна приготувати фаршировані яйця, як начинка використовується сир і шинка, а гарніром служить картопляне пюре.
Інгредієнти рецепту фаршированих яєць
- Яйця – 5 шт.
- Сир – 25 г
- Шинка – 50 г
- Хліб білий – 50 г
- Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
- Молоко – 0,5 склянки
- Картопля – 500 г
- Олія – 2 ст.л.
- Перець чорний мелений
- Сіль
Рецепт приготування фаршированих яєць
Фаршировані яйця готуються за таким рецептом. Яйця відварити в круту, очистити, розрізати навпіл, з кожної половини вийняти жовток і вирізати частину білка, щоб поглиблення вийшло довгастим. Жовтки протерти крізь сито, додати дрібно нарізані білки, варену шинку та зелень. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на олії та змішати з яєчними жовтками. Додати 2 ст. молока, сіль, перець та сире яйце. Добре перемішати та наповнити отриманим фаршем половинки яєць, надаючи кожній половинці форму цілого яйця. З картоплі приготувати пюре та викласти картопляне пюре на деко. На картопляне пюре викласти симетрично фаршировані яйця, посипати тертим сиром, збризкати маслом і запекти в духовці. Шинку можна замінити відвареними подрібненими грибами, смаженим м'ясом, куркою та іншими продуктами.