Мексиканська кухня – це суміш рецептів корінних жителів Америки з рецептами приготування страв європейських кухонь, переважно – іспанської кухні. Незвичайне поєднання способів приготування та продуктів, що використовуються, робить мексиканську кухню унікальною і не схожою на кухні інших країн.
Візитна картка мексиканської кухні – це, звичайно, гострий перець чилі. Насправді в мексиканській кухні використовується безліч сортів перцю, різного за своєю гостротою – це надає мексиканським стравам певної пікантності. Крім перцю, мексиканська кухня широко використовує різні сорти бобових та картоплі, морепродукти та різні овочі, м'ясо великої рогатої худоби та птиці. Традиційно у мексиканській кухні використовується велика кількість спецій.
Широко відомі мексиканські коржики з кукурудзяного борошна – тортильяс та томалес. Такі кукурудзяні коржики використовуються для приготування безлічі мексиканських страв, а найчастіше замість посуду, в них загортають начинку з різних продуктів - від м'ясного фаршу до овочевої суміші. Існує безліч рецептів мексиканських страв з використанням кукурудзяних коржиків – бурітос, чалаїлес, чимічанга, кесадилья та багато інших, а також суп із тортильї.
Соуси – найважливіша складова мексиканської кухні. Широко відомі такі мексиканські соуси, як сальса, гуакамоле, поблано та адобадо. Не варто забувати і про таку найважливішу заслугу кухні Мексики, як какао. Рецепт какао привезли до Європи іспанцями саме з Мексики. Також широко відомі на весь світ традиційні мексиканські спиртні напої – текіла та мескаль.
Мексиканська кухня по праву вважається однією з найцікавіших національних кухонь світу. А для того, щоб відчути смак страв мексиканської кухні, можна спробувати приготувати щось за рецептами мексиканських страв.