Рецепт літнього борщу
Борщ літній – рецепт страви української кухні, один із численних рецептів борщу, якими славиться Україна. Рецепт літнього борщу досить простий і приготувати цю смачну страву може будь-хто. Літній борщ готується на воді або грибному бульйоні, в рецепт борщу входить буряк, селера, картопля та інші овочі.
Інгредієнти літнього борщу
- Буряк – 1 пучок
- Картопля – 3-4 шт.
- Стебло селери – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кабачок – 200 г
- Цибуля зелена – 50-75 г
- Помідори – 1-2 шт.
- Сметана
- Гвоздика
- Лавровий лист
- Перець чорний мелений
- Сіль
Приготування літнього борщу
Приготувати літній борщ нескладно. Буряк потрібно розділити на листя та стебла, очищений буряк нарізати соломкою або скибочками, а стебла – короткими паличками. Підготовлені буряки покласти в киплячу воду або грибний бульйон, додати моркву і варити протягом 1-15 хвилин. Листя буряків ошпарити окропом, і додати до решти буряків.
Потім до каструлі з буряком і морквою додати очищені помідори, кабачки, картопля, зелень селери, цибулю, гвоздику, перець, сіль, лавровий лист і варити до готовності овочів. При подачі до літнього борщу рекомендується подавати сметану, кисле молоко або кип'ячене молоко.