Перейти до основного вмісту

Борщ літній

Рецепт літнього борщу

Рецепт літнього борщу

Борщ літній – рецепт страви української кухні, один із численних рецептів борщу, якими славиться Україна. Рецепт літнього борщу досить простий і приготувати цю смачну страву може будь-хто. Літній борщ готується на воді або грибному бульйоні, в рецепт борщу входить буряк, селера, картопля та інші овочі.

Інгредієнти літнього борщу

  • Буряк – 1 пучок
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кабачок – 200 г
  • Цибуля зелена – 50-75 г
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Сметана
  • Гвоздика
  • Лавровий лист
  • Перець чорний мелений
  • Сіль

Приготування літнього борщу

Приготувати літній борщ нескладно. Буряк потрібно розділити на листя та стебла, очищений буряк нарізати соломкою або скибочками, а стебла – короткими паличками. Підготовлені буряки покласти в киплячу воду або грибний бульйон, додати моркву і варити протягом 1-15 хвилин. Листя буряків ошпарити окропом, і додати до решти буряків.

Потім до каструлі з буряком і морквою додати очищені помідори, кабачки, картопля, зелень селери, цибулю, гвоздику, перець, сіль, лавровий лист і варити до готовності овочів. При подачі до літнього борщу рекомендується подавати сметану, кисле молоко або кип'ячене молоко.