Перейти до основного вмісту

Рецепт ванільного кексу

Ванильный кекс

Ванільний кекс

Ванільний кекс, приготовлений за цим рецептом, відрізняється чудовим смаком та відмінним ароматом. Готується ванільний кекс із простих продуктів, горіхи та родзинки добре підкреслюють смак кексу, а ванілін надає йому аромату, який не дозволить відмовитися від такої смачної страви, як ванільний кекс.

Інгредієнти ванільного кексу

  • Борошно – 2 склянки
  • Молоко – 1 склянка
  • Дріжджі – 30 г
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Родзинки – 50 г
  • Горіхи – 50 г
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Ванілін

Рецепт приготування ванільного кексу

Кекс ванільний готується за таким рецептом. Молоко підігріти і розвести в ньому дріжджі, додати сіль, борошно та замісити круте тісто. Тісто скачати в кулю, верх надрізати радіусом і опустити тісто в каструлю з теплою водою (2-2,5 л). Накрити каструлю кришкою та поставити в тепло для підйому. В окремому посуді розтерти до білого яйце з цукром і ваніліном, додати розм'якшене масло і розтерти до пишності.

Збільшене тісто вийняти з води, вимісити, потім додати суміш з яєць, знову вимісити до гладкого. Додати в тісто родзинки, і, при бажанні, очищені рубані горіхи. Тісто перекласти у форму (до 0,5 її висоти), накрити серветкою та поставити в тепло. Коли тісто підніметься та заповнить форму на 3/4 її висоти, поставити кекс у духовку та випікати 30-50 хвилин. Готовий кекс ванільний викласти з форми, обсипати цукровою пудрою і перекласти на блюдо з серветкою.