Ванільний кекс
Ванільний кекс, приготовлений за цим рецептом, відрізняється чудовим смаком та відмінним ароматом. Готується ванільний кекс із простих продуктів, горіхи та родзинки добре підкреслюють смак кексу, а ванілін надає йому аромату, який не дозволить відмовитися від такої смачної страви, як ванільний кекс.
Інгредієнти ванільного кексу
- Борошно – 2 склянки
- Молоко – 1 склянка
- Дріжджі – 30 г
- Цукор – 0,5 склянки
- Масло вершкове – 100 г
- Яйця – 2 шт.
- Родзинки – 50 г
- Горіхи – 50 г
- Сіль - 1/4 ч. л.
- Ванілін
Рецепт приготування ванільного кексу
Кекс ванільний готується за таким рецептом. Молоко підігріти і розвести в ньому дріжджі, додати сіль, борошно та замісити круте тісто. Тісто скачати в кулю, верх надрізати радіусом і опустити тісто в каструлю з теплою водою (2-2,5 л). Накрити каструлю кришкою та поставити в тепло для підйому. В окремому посуді розтерти до білого яйце з цукром і ваніліном, додати розм'якшене масло і розтерти до пишності.
Збільшене тісто вийняти з води, вимісити, потім додати суміш з яєць, знову вимісити до гладкого. Додати в тісто родзинки, і, при бажанні, очищені рубані горіхи. Тісто перекласти у форму (до 0,5 її висоти), накрити серветкою та поставити в тепло. Коли тісто підніметься та заповнить форму на 3/4 її висоти, поставити кекс у духовку та випікати 30-50 хвилин. Готовий кекс ванільний викласти з форми, обсипати цукровою пудрою і перекласти на блюдо з серветкою.